Adria Libar za Val

563

Višegodišnji dobri odnosi i suradnja ​Pomorskog učilišta Adria Libar i Jedriličarskog kluba Val, ovog su tjedna dosegnuli novu razinu. Naime,​ Pomorsko učilište Adria Libar ​na godišnjoj razini ​sponzorira dva perspektivna Valova jedriličara ​u edukaciji za profesionalnog skipera. ​Drugim riječima, Valovci  pohađaju četverodnevnu teorijsku i praktičnu obuku ​ u učilištu nakon čega pristupaju polaganju ispita u Lučkoj kapetaniji.

Prvi koji su uspješno položili ispit su poznati Valovi jedriličari ​Martin Petković​ i Marin Desabota, koji su ovoga tjedna postali ​vlasnici međunarodno priznate dozvole Voditelj brodice kategorije C do 30 BT, verificirane od strane Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture​.​

–  Cilj ove suradnje s Valom je pružanje potpore ​mladim jedriličarima ​kako bi u svojoj daljnjoj profesiji b​ili stručni i konkurentni. ​Ostvarenim uspjesima JK Val u jedrenju u Hrvatskoj i inozemstvu i kvalitetnom edukacijom Adria Libra, koju prepoznaju mnoge domaće i međunarodne organizacije, zajedno stvaramo pozitivnu sliku nautičkog turizma Hrvatske – rekla je Katarina Barić, voditeljica obuke za upravljanje brodicama i​ jahtama u Adria Libru.

​ ​