Dani Uljanika 2015.

395

Regata za laseraše pod imenom Dani Uljanika ove godine se mogla preimenovati u “Dan Uljanika”, jer se umjesto najavljena tri jedrio samo jedan dan.

Razlog su vremenske (ne)prilike koje vladaju Jadranom posljednjih dana. Tako se u petak i nedjelju nije jedrilo zbog prejakog vjetra, pa je konačni poredak dobiven nakon tri subotnja plova. Po informacijama koje se mogu pročitati na službenom webu organizatora, na more se izišlo dok je bura puhala oko 15-16 čvorova. Neki izvori javljaju da je tijekom jedrenja bura bila konstantno preko 25 čvorova, a na udare je bilo i preko 30 čvorova!

Naši su nastupili u Radialu i 4.7. Trener Teo Piasevoli je na put poveo trojicu jedriličara. Najlošiji plasman je ostvario Marin Desabota koji je nastupio u Radialu. On je od 16 jedriličara završio kao 9, a tako lošem rezultatu su kumovala dva nezavršena jedrenja, dok je u trećem plovu završio kao 5. Prvi plov nije završio, jer mu se nakon dolaska do prve bove slomio jarbol! Nakon toga se trebao povući s regatnog polja i dok ga je zamijenio prošlo je i drugo jedrenje… Spomenimo i jedan detalj, a taj je da je u trenutku loma jarbola bio na 3. mjestu u floti!

U kategoriji Lasera 4.7 je rezultati su bili bolji. Od 26 natjecatelja na 6. mjestu je završio Jušić Ante, a na pobjedničko postolje kao prvoplasiran se popeo Marko Smolić!

Koliko su bili teški uvjeti na moru i u kojoj situaciji su naši momci ostvarili ove vrlo vrijedne rezultate najbolje se može vidjeti iz rezultata, kad se vidi koliki broj vrlo dobrih jedriličara i jedriličarki nije uspio završiti dva, a i sva tri održana jedrenja!

Ekipa, svaka vam čast!

2015uljanik3