Dun Laoghaire, 2. dan

457

Iz Irske s poprišta Svjetskog prvenstva primili smo poziv vođe našeg tima Tea Piasevolija koji je dao izvještaj iz prve ruke.

Po njegovim riječima gore na sjeveru stvarno nije dosadno i štošta se dešava i na kopnu i na moru.

Ono što je jučer bilo najzanimljivije je to što je kod juniora velik broj natjecatelja bio bodovan s DNC, a razlog tomu je što dobar dio flote nije završio sva potrebna jedrenja, pa i jučerašnji rezultati u principu nisu valjani.

Slično je bilo i danas. Inače, flota od 229 jedrilica bi izazvala popriličnu konfuziju i na startnoj liniji i u regatnom polju, pa se zato jedriličri dijele u skupine (označene bojama) koje se mijenjaju svaki dan i konačni plasmani se dobiju tek nakon zajedničkog računanja nakon što sve grupe završe jednak broj plovova. Jedino je stanje kod seniora točno kako je i objavljeno jer oni jedre samo u jednoj skupini.

Kao što već znate, među seniorima jedri Marin Desabota koji je jučer imao dva ulaska u cilj na 20. mjestu, ali danas je bio mnogo koncentriraniji i u jedinom plovu je završio kao 5. a to mu u konačnici daje 12. mjesto. Bravo Marine!

U juniorskoj konkurenciji Marko Smolić je i dalje bolje plasiran od Ante Jušića au prilog mu ide i to što je tako plasiran s jednim rezultatom manje. Trenutno je vlasnik 14. i 19. ulaska u cilj, dok je Ante uknjižio 38., 48. i 18.

18. mjesto je rezultat jedinog jedrenja što je Antina grupa imala danas, a za jučerašnje rezultate ima i vrlo dobro opravdanje, jer ga je uhvatila zubobolja zbog koje su čak morali jučer kod zubara na hitnu intervenciju! Trenutno je pod ljekovima i nadamo se da će bol oslabiti dovoljno da se može totalno koncentrirati na jedrenje.

Još dva dana kvalifikacija su pred njima, a za ulazak u zlatnu skupinu trebaju se plasirati u prvu četvrtinu bodovne ljestvice. Za Marka se može reći da je već jednom nogom u njoj, a Ante će se morati dobro potruditi da mu se pridruži.

Što se vjetra tiče i danas je bilo hirovito, odnosno lagani vjetar koji je oscilirao po smjeru uz obavezno prisutne morske struje vezane uz izmjene visokih plima i oseka u Irskom moru!