Dun Laoghire, hmmm

391

Prošla su dva dana od javljanja Tea iz Irske sa Svjetskog prvenstva za Laser Radial. U međuvremenu je bilo vrlo turbulentno na moru i što se tiče naših natjecatelja proživljavala se prava drama u stilu Gorana Ivaniševića za vrijeme njegovih najboljih dana, ali ne i s happy endom kao što je bio na njegovom posljednjem Wimbledonu.

Evo što nam je jutros javio Teo:

Kvalifikacije su završile… Krenimo od juniora.

Marko je sjajno krenuo u 3. dan s vrhunskom regatom i 7. mjestom i onda se desio pad koncentracije u idućem plovu. Posljedice su bile dva loša starta. Tako da se jučer u borbu za zlatnu skupinu i borbu za plasman u skupini do 17 godina ušlo s velikim pritiskom. Prvi plov je završio 17. i to je još uvijek bio dobar rezultat. Sljedeći plov je bio među vodećima, ali neobjašnjivih nekoliko krivih odluka i na kraju pad na 30. mjesto.

Prvi put da je zapuhalo preko 20 čvorova, točnije bilo ga je i 25. Da bi ušao u zlatnu skupinu i finale trebao je završiti u prvih 10. Međutim ponovno je nastupila nervoza, posljedice su loš start i oproštaj od nastavka borbe za medalju u svojoj dobnoj skupini. Ovako će završiti natjecanje u srebrenoj skupini, a trenutno je na 13. mjestu među vršnjacima.

Ante… zubobolja je stigla stvarno u najgorem mogućem momentu! I inače je teško jedriti 5-6 sati dnevno na natjecanju s ovakvim zahtjevima, ali zub i antibiotici su ga poprilično usporili. Često bi na oznakama bio među prvih 10, ali umor od neprospavanih noći je imao za posljedicu kasno donošenje pravilnih odluka pa nastavlja natjecanje u brončanoj skupini.

Marin, trenutno je na 18. mjestu. Imao je dva fenomenalna ulaska u cilj kao 5. i 3. ali onda se zaredalo nekoliko riskantnih odlukai umjesta da uđe u cilj oko 10. mjesta na kraju finišira iza 20.

Kad je zapuhalo spomenutih 25 čvorova vidjelo se da je kao devetnaestogodišnjak još nedovoljno iskusan da parira u vrhu svjetskog seniorskog jedrenja.

Još su dva dana do kraja regate i idemo dalje po što bolji rezultat i skupljanje vrlo dragocjenog iskustva!