European Match Race Tour

669

Match Race elita stiže u Šibenik! To bi mogao biti zaključak iz vijesti koja se nalazi na službenim web stranicama European Match Race Toura.

Inače, riječ je o novom ciklusu regata dvobojskog jedrenja koji se organizira na jednotrupcima. Od početka ove godine na svjetskoj razini je odlučeno da se match race organizira na atraktivnim, ali i vrlo skupim katamaranima, pa je dostupnost ovog načina jedrenja sužena na samo bogate timove. Naravno da postoje i drugi koji žele jedriti jedan na jedan, pa je za njih organiziran ovaj novi ciklus regata.

Ciklus počinje s regatom u Šibeniku! Ekipa iz Wave Sailing Centera su se potrudili i napravili ponudu koja se nije mogla odbiti. S obzirom da se očekuje 8 posada i želja organizatora je da napravi 2 round robina, a na raspolaganju su 4 jedrilice, jedrit će se tri dana. Termin je 10-12. veljače.

Nakon Šibenika karavana se seli u Tivatski Porto Montenegro, zatim se vraćaju na kontinent u Beč. Travanj je rezerviran za regatu u Monacu, pa ponovna seoba na jug u Marina di Ragusa na Siciliji. Postaje iz lipnja je Kopenhagen, pa Ploen u kolovozu u Njemačkoj. Posljednja regata za 2017. će biti u rujnu u talijanskoj Ravenni.

Imamo točno 2 mjeseca do termina!