Fraglia Vela Malcesine

905

Prošli vikend je u Italiji na jezeru Lago di Garda održana jedna od regata u ciklusu Europa kupa. Naši jedriličari su redoviti sudionici, a ove godine smo imali dva predstavnika, Marina Desabotu i Marka Smolića.

Oni su nastupili u kategoriji Lasera 4.7 u konkurenciji od 168 mladih jedriličara i jedriličarki iz cijele Europe. Jedrilo se po uvjetima vrlo jakog vjetra koji karakterizira ovo jezero i već desetljećima ga čini vrlo popularnim jedriličarskim odredištem.

Naši momci su se dobro snašli u ovom ambijentu s visokim alpskim vrhuncima uokolo jezera i postigli vrlo dobre rezultate. Oba su jedrila u zlatnoj skupini, a Marko je regatu završio kao 70. od spomenutih 168 Lasera 4.7. Marin je bio dosta brži i u toj brojnoj konkurenciji je završio na vrlo visokom 7. mjestu! Ovaj plasman mu je dodao dovoljno bodova za skok na drugo mjesto domaće kriterijske ljestvice za klasu Laser 4.7.

Jedini bolje plasirani hrvatski jedriličar na ovoj regati je bio Opatijac Paolo Mavričić na 3. mjestu, dok je pobjeda pripala jedriličaru iz Turske.