Hvar je Marinov!

430

JK Val je maestralno nastupio na završnoj regati europskog kupa za klasu laser koja se održala na našem najsunčanijem otoku, Hvaru, od 28. do 30. prosinca.

U klasi Laser radial nastupili su Marin Desabota, Marko Smolić, Ante Jušić i Martin Petković, te u klasi laser 4.7 Roko Copić.

Osim njih na regati je sudjelovalo stotinjak jedriličara u svim klasama iz desetak europskih zemalja. Uvjeti sjajni jedriličarski za ovo doba godine. Temperature zraka oko 15 stupnjeva i svaki dan petnaestak čvorova tramuntane i bure.

Rezultati su bili sjajni! Naši jedriličari su gotovo svaki plov bili među vodećima, a u konačnici nakon zbrajanja i oduzimanja u sudačkim softverima dobilo se slijedeće:

Marin Desabota – 1. Ukupni pobjednik klaser laser radial ujedno i najbolji junior do 19  godina
Marko Smolić – 4. ukupno u klasi laser radial ujedno i 2. junior
Ante Jušić – 8. ukupno u kasi radial i 4. junior
Martin Petković – 18. ukupno u klasi laser radial

Roko Copić – 4. ukupno u klasi laser 4.7 i ujedno 2. kadet (do 16 godina)

2015hvar2
Naši jedriličari u klasi laser su u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji u samom vrhu hrvatskog jedrenja što govore ovojene medalje na nacionalnim prvenstvima zadnjih godina.
Kao reprezentativci zadnjih godina uredno nastupamo na europskim i svjetskim prvenstvima koja su u “dometu” naših logističkih sredstava. Drugim riječima, ako se svjetska organiziraju u Europi.
Ono što je najvrijednije u tome je činjenica da se pripremamo po vlastitim programima,a rezultati na tim prvenstvima se zadnjih godina vrte od 10. do 15. mjesta. To je sjajno jer treba uzeti u obzir da je na natjecanjima tog ranga kokurenciju od dvjestotinjak najboljih u pojedinoj klasi.

Ova regata pokazuje da ekipa na putu da napravi još jedan iskorak, te da nam cilj nastupa na europskim ili svjetskim prvenstvima ne bude više plasman do 10. mjesta, već da krenemo u borbu za medalje.

Ciljevi su postavljeni a plan i program je spreman, pa krenimo ambiciozno u 2016.