Kakav vikend!

842

Jedan od najboljih vikenda koje su imali naši natjecatelji u posljednje vrijeme! Flota se rasula po cijelom Jadranu i gdje god smo se našli ostvarili smo vrhunske rezultate.

Krenut ćemo od bliže regate, a ona je održana u Splitu. Istoimeni jedriličarski klub je organizirao Otvoreno prvenstvo Splita za Lasere i Optimiste. Imali smo nekoliko predstavnika u Optimima i dva predstavnika u Laseru 4.7. Nažalost, na web stranicama JK Split još nema objavljenih službenih rezultata, pa nemožemo napisati točne plasmane svih naših natjecatelja. Međutim, ono što je sigurno je da su u laserima Martin Petković i Juraj Radačić dominirali u oba dana natjecanja. Martin je bio na čelu cijele flote skoro cijelo vrijeme i u 7 održanih jedrenja čak 5 puta je pobijedio. Naravno i u konačnici je zauzeo prvo mjesto!

Juraj je cijelo vrijeme bio blizu Martina. Većina drugih pozicija je bila nejgova, a jednom je čak i pobijedio. Konačan zbroj bodova mu je omogućio ukupno drugo mjesto.

U Splitu je oba dana puhala jaka bura i to je bilo povoljno za naše laseraše, jer su se uglavnom i pripremali po takvim uvjetima. S druge strane, ti uvjeti nisu odgovarali dijelu naših optimista. Katja Frua i Mihovil Grčić nisu u subotu uspjeli završiti natjecateljski program što zbog jakog vjetra, što zbog bolesti. Hrvoje Svračak nije imao probleme te vrste, pa je subotu završio kao 13. između 97 optimista! U nedjelju je bio nešto lošiji i završio oko dvadesetog mjesta (nadamo se točnom rezultatu kad se objavi na www.jksplit.hr).

Najbolji među našim optimistima je ovaj put bio Roko Copić. Na regatu je stigao direktno iz Zadra gdje je cijeli tjedan sudjelovao na pripremama koje su očito bile vrlo dobre. Otvoreno prvenstvo Splita je završio kao treći!

Marin Desabota

Druga regata na kojoj smo imali predstavnike prošlog vikenda je održana u Puli. Tamo su se natjecali Laseri 4.7 i Laseri Radial. Regatu je organizirao JK Uljanik plovidba, pod imenom Dani Uljanika 2014.

Naši natjecatelji, Marin Desabota i Marko Smolić, te član JK Žal iz Betine, Ante Jušić, koji trenira kod nas, su na put u Pulu otišli s Dubrovčanima i Splićanima. Oni su u kunkurenciji od 34 Lasera 4.7 cijelo vrijeme bili u samom vrhu. Za vrijeme jedrenja sva trojica su znali zajedno biti na čelu flote ili u prvih 5. Vjerojatno je i njima odgovarala jaka bura u Puli, ali i kvalitetne pripreme su sigurno ostavile upečatljiv trag na njihovim rezultatima.

Na kraju je Marin završio kao drugoplasirani i prvi među domaćim natjecateljima, jer je na prvom mjestu završila talijanka s dva boda prednosti nakon 5 završenih jedrenja. Na 5. mjestu ukupno se završio Marko Smolić, a Ante Jušić je 8.

image

Više o regati možete pronaći na web stranicama Radničkog sportskog društva Uljanik.