Krenulo je kako treba!

541

Da ne dužimo, evo izvješća za utorak trenera Tea Piasevolija:

Završile su kvalifikcije. Svi su izborili finale u zlatnoj skupini! Prvi cilj je ispunjen.

Danas je bio dug dan na moru s 3 duga plova po 18 čvorova južnog vjetra, neke lokalne termike. Na moru je bio i oštri val zbog kojeg se trebala mijenjati cjelokupna tehnika jedrenja da bi mogli biti u konkurenciji.

Marko i Ante su se super snašli u tim promjenama i bili su ustrajni u strategiji i promjenama u polju. Rezultat su super ulasci u cilj: 3, 5, 10, 12, 15. Mogli su čak biti i bolji ulasci u cilj, ali ja sam zadovoljan napravljenim jer su još mladi i neiskusni, a jedrili su konkurentno sa samim vrhom europskog jedrenja.

Marin je imao malih problema s prilagodbom na uvjete i nije mogao pronaći adekvatnu brzinu da bi mogao postići strateške smjernice. Međutim, zadnji plov, dok mu je ulazak u finle bio još upitan, uspio se sabrati i u teškoj situaciji ući u cilj kao 8. Premda je dobar dio regate bio među vodećima nije htio previše riskirati, jer mu je i to 8. mjesto bilo dovoljno za zadnje mjesto u finalnoj skupini.

Iduća 3 dana naši momci jedre sa 60 najboljih. U finalu se odbacuje samo jedan plov, tako da smo sad tek na pola puta. Ante i Marko su 10. i 12. u konkurenciji do 16 godina, a vjerujem da Marin kad “pronađe” brzinu može ući u seriju jedrenja u samom vrhu. Ako Ante i Marko ovako nastave i dalje i isprave sitnice koje su lako ispravljive, i oni mogu prema vrhu.

Sutra se predviđa još jači vjetar, a to pogoduje našima jer pokazuju izuzetnu fizičku spremu naspram konkurencije!