Laseraši pobijedili na Šibenik ORC Cupu

936

Posljednji vikend travnja smo bili domaćini treće regate ovogodišnjeg CRO ORC D-Marin Cupa. Nastupilo je 7 jedrilica koje su jedrile dva dana u Zlarinskom akvatoriju.

Očekivalo se da ću u Šibenik stići još nekoliko jedrilica, ali olujno jugo ih je spriječilo u toj namjeri. Da bi se najupornijoj sedmorici olakšali transferi čak je i pomaknuto vrijeme subotnjeg starta da bi im se omogućili lakši dolasci.

Klupske boje su branile dvije posade. Standardna je bila ekipa s Ladies First predvođena Damirom Desabotom, a ovaj put je vodeća jedrilica Kupa, X-Cite vijorila Valovu zastavu. Ovaj put joj je kormilar bio naš trener Teo Piasevoli. Inače je njen standardan član na poziciji trimera glavnog jedra i taktici, ali ovaj put je većina posade bila spriječena drugim obavezama pa je Teo preuzeo vodeću ulogu a ujedno i pozvao sve naše mlade laseraše da sudjeluju na regati kao posada.

Na regatnom polju je u nedjelju puhala bura koja je bila lagana do umjerena i po tim uvjetima su se odradila dva ugodna plova u kojima ej oba puta pobijedio X-Cite.

U nedjelju je prevladala tramntana koja je u drugom dijelu dana puhala i vrlo jakom snagom, pa su se mjerili i udari vjetra od 29 čvorova! Također su odjedrena dva plova u kojima su pobijedili X-Cite i Yellowpad.

Momci s Ladies su po laganim uvjetima dobro ušli u natjecanje i završili su prvi plov na trećem mjestu. U slijedeća tri, po jačim vjetrovima, imali su ulaske na 5. i 6. mjestima. Definitivno za tako (relativno) malenu jedrilicu po jakom vjetru treba stvarno dobro uigrana ekipa za koju se nadamo da će biti u nastavku sezone.

U konačnici je X-Cite odnio apsolutnu pobjedu i pobjedu u svojoj (velikoj) grupi, dok je Ladies bila drugoplasirana u grupi manjih jedrilica.

Nastavak je krajem rujna i sve tri planirane regate će se jedriti s bazom u D-Marin Mandalina, odnosno u Šibeniku, a JK Val će pružati glavnu organizacijsku podršku.

2017soc2