Laseraški kamp

903
laser-trening-sibenik

Od ponedjeljka je u Primoštenu aktivan kamp za mlade jedriličare i jedriličarke koji jedre u Laserima. Nositelj ovog okupljanja je naš klub u suradnji s JK Primošten, a glavni organizator naš sportski direktor Teo Piasevoli.

Ovo je prvo okupljanje ove vrste u ovoj kalendarskoj godini, a Teo ih planira organizirati još nekoliko u suradnji s ostalim klubovima u Šibensko-Kninskoj županiji tijekom cijele 2014.

U Primošten su stigli jedriličari i jedriličarke iz Slovenije, Opatije, Betine, Šibenika, Trogira i Dubrovnika. Uz Tea su s njima na moru i njihovi treneri, a program rada predviđa rad na moru i na kopnu. Ponedjeljak je prošao u znaku juga s udarima od preko 30 čvorova, pa se jedrilo u samoj Primoštenskoj uvali. Nakon tri trening plova odrađeno je i jedrenje orce i krme po velikom valu i jakom vjetru. Kako im je na moru bilo možete vidjeti u priloženom video uratku Damira Nakrsta:

2014primo02

Utorak je nažalost prošao bez izlaska na more zbog olujnog juga, ali zato su odrađeni teoretski dijelovi kampa. Naime, predviđeno je da se svako jutro provede u analizi jedrenja prethodnog dana. Materijali za analizu su multimedijalni, pa su na raspolaganju video snimke trenera i trackovi snimljeni FlashBack sustavom.

Kamp traje do kraja ovog tjedna, a nadamo se da će stići i poneka fotografija iz Primoštena da podijelimo s našim čitateljima.