Malo o našim laserašima

369

Na regati za klase laser u Splitu, Velika nagrada Mornara nastupili su i naši predstavnici u sve tri podkategorije.

U razgovoru s trenerom našeg tima, Teom Piasevolijem, saznali smo da je dosta zadovoljan nastupom iako to možda brojevi ne prikazuju u najboljem svjetlu, ali evo što je izjavio za naše čitatelje:

Najviše sam zadovoljan sa standardima, jer smo dosta radili planski i pripreme su dugo trajale. Bojao sam se te prve regate kako će to izgledati s obzirom da je to bila regata s najjačima ne samo u nas, već i u globalnim okvirima. A još kad se uzme u obzir da su naši momci sa 17, 18, 19 godina, dok je konkurencija bila vrlo blizu tridesetima, s pregršt iskustva sa svjetske scene, mislim da smo se pokazali u vrlo dobrom svjetlu.

Pokazali su da su kondicijski spremni izdržati cijelu regatu na jednom visokom nivou, pa se još jednom želim zahvaliti ekipi iz Red Box Cross Fit centra kod kojih smo odradili dobar dio kondicijskih priprema.

U Splitu je puhalo do dvanaestak čvorova i naši momci su se dosta dobro držali po tim uvjetima, a čak su u nekim situacijama znali biti u vrlo dobro postavljeni na vrhu flote.

Na kraju su znali finiširati na desetom mjestu, ali kako su bili među najmlađima u floti to je bilo više nego dobro. Pogotovo kad se uzme u obzir Juraj Radačić koji ima tek 17 godina a ovdje je morao jedriti protiv nositelja olimpijskih medalja!

Treba istaknuti i to da je Marko Smolić, koji je od ove godine student, fakultet upisao vanredno da bi se što više mogao posvetiti jedrenju!

U radialima je nastupio samo Roko Copić u muškoj konkurenciji. I on je dobar dio zimskih priprema odradio po pitanju kondicije, ali puno vremena smo posvetili i korekciji određenih elemenata da bi se izbjegle potencijalne buduće ozljede leđa, a često je na treninzima jedrio u standardu. Tako da je i on u nekom prijelaznom razdoblju, podigao je tjelesnu masu, pa mu je to problem po laganim vjetrovima kao što su bili u Splitu. Uglavnom, trenutno nam je glavni cilj Europsko prvenstvo za radiale u Portugalu u svibnju i spremamo se za uvjete jačeg vjetra. Tako da se nadamo da smo izabrali dobar smjer.

A nakon EP Roko prelazi u standarde i tada ćemo imati svu trojicu u toj olimpijskoj klasi. I moram istaknuti da je to za jedan klub naših kapaciteta stvarno veliki uspjeh kad se iz jedne generacije na kraju dobiju čak tri izgrađena jedriličara ovih mogućnosti, koji su zdravi i stalno u vrhu u svojim klasama.

Moram reći i da je Katja Frua odjedrila prvu svoju regatu u Laser radialu. Treba još puno raditi, ali eto i ona je sad u ženskoj olimpijskoj klasi!

U Laseru 4.7 trenutno imamo nekoliko momaka koji su izašli iz Optimista, ali u Splitu su nastupili samo Vice Jušić koji je sad u prijelaznom razdoblju kad bi trebao napustiti 4.7 i prijeći u Radial i Petar Stojnić.

Sad ovaj vikend laseraši imaju ispred sebe Prvenstvo Hrvatske na istoj lokaciji, a nakon toga slijede dvije regate Europa Cupa u Sloveniji i Francuskoj.

Rezultate s Velike nagrade Mornara možete pronaći na ovom linku.