Marko je pobjednik 44. Opatija kupa

208

U Opatiji se jedrilo od petka do nedjelje, 10-12.studenog, jednako kao i Jabuka u Vodicama. Ekspediciju u Kvarner je predvodio trener Teo Piasevoli, a suputnici u kombiju su mu bili Katja Frua (Laser 4.7), Marko Smolić, Roko Copić i Juraj Radačić, sva trojica u Laser radialu.

Uspješno se odjedrilo 5 plovova. Prva dva dana se jedrilo po tramontani, dok je u nedjelju puhalo jugo od 12 do 20 čvorova s pratećim vrlo velikim valom.

Marko je od početka do kraja jedrio dominantnim stilom i pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje.

Roko je bio pod virozom, pa nije mogao pružiti najbolje od sebe. Dobro bi startao, ali vrlo brzo je dobivao penale, te se morao i povući s mora, a u konačnici je završio na osmom mjestu. U svakom slučaju dobar psihološki tretman za iduće regate.

Juraj je imao problema u jedrenju u krmu i to ga je koštalo mnogih mjesta. Na kraju mjesto iza Roka.

Naša jedina jedriličarka, Katja, je bila solidna prvih dana, ali jugo posljednjeg dana je bilo prejako za ozbiljniji plasman. Definitivno je stekla vrlo dobro iskustvo za buduće regate u sličnim uvjetima!

Kad se podvuče crta možemo reći da je regat abila uspješna i čestitke Marku na vrhunskom početku nove natjecateljske sezone!