Uspješna ovogodišnja Velika nagrada Mornara

973

Petak, subota i nedjelja, 9-11. ožujka su u kalendaru HJS-a bili rezervirani za veliku regatu svih kategorija klase Laser koju je u Splitu organizirao JK Mornar.

Od tri dana predviđena za jedrenje jedrilo se samo u subotu i nedjelju s tim da je u nedjelju vjetar bio mnogo jači nego dan ranije, pa je bilo dosta DNS-ova.

Naši predstavnici su jedrili u sve tri kategorije. U Laseru 4.7 je jedrila Katja Frua koja je u konkurenciji od 26 vršnjaka završila kao 20. Zato je Vice Jušić pokazao zašto je ovogodišnji najvrjedniji klupski transfer i u istoj konkurenciji je finiširao na 8. mjestu.

U Laser radialu između 23 jedriličara i jedriličarke imali smo dva predstavnika. Roko Copić je završio 12. Vjerojatno je mogao i bolje ali je imao jednu diskvalifikaciju na crnu zastavu i DNS u posljednjem plovu. Zato je Marko Smolić bio mnogo uspješniji. Završio je na drugom mjestu, iza Brune Gašpića  koji je bio bolji po slabijem vjetru u subotu, dok je Marko bio bolji u nedjelju, ali bodovna razlika je bila prevelika.

I u olimpijskoj konkurenciji, Laser standardu, imali smo jednog jedriličara. Juraj Radačić je u konkurenciji nekoliko nositelja olimpijskih medalja završio kao 15. u konkurenciji 15 jedriličara. Treba naglasiti da nije jedrio posljednjeg dana po vrlo jakom vjetru, tko zna možda bi bio i bolji.