Melges 32

1873

Od 20. do 22. srpnja bili smo domaćini još jedne regate klase Melges, ovaj put podvrste duljine 32 stope.

Sudjelovalo je 16 jedrilica iz cijele Europe, ali ovaj put nije bilo hrvatskih timova. Jedrilo se u istom akvatoriju kao i prethodni tjedan, a vrijeme je bilo dijametralno suprotno. Stalno je puhalo s juga. Istina, u četvrtak je bilo više sa zapada, ali po poluoblačnim uvjetima uspio se održati samo jedan plov. Vjetar je u drugom dijelu dana stalno padao i RO je morao posegnuti za nepopularnom opcijom slanja flote na kopno.

U petak, drugog dana regate, krenulo je puhati iz S-SW i bilo je značajnije više vjetra nego prvog dana. Međutim, opet nedovoljno za ono što je malobrojna publika očekivala, a to su atraktivna glisiranja i spektakularne situacije na okretima. Uspješno su odjedrena dva plova…

Posljednjeg dana regate već od početka je puhalo umjereno jugo s tendencijom jačanja. Prognoza se i ostvarila, te je do kraja natjecanja naraslo do preko 20 čvorova. Po ovakvim uvjetima se dobilo sve što se očekivalo od ove klase i što smo do sada mogli samo vidjeti na YouTube video uratcima. Konstantna glisiranja u krmu, povremena završavanja na boku, valovi preko cijelih jedrilica… prava jedriličarska poslastica za malobrojnu publiku u Zlarinskom akvatoriju!

Sa subotnja tri plova ukupni rezultati su izbacili da su pobjednici regate talijani s jedrilice Torpyone. Za njima je posada iz Monaka na jedrilici G-spot, a trećeplasirana je švedska družina s jedrilice Inge.

Kako je bilo na moru tih dana ponovno možete vidjeti i u foto i u video obliku na priloženim linkovima:

– četvrtak: foto

– petak: fotovideo

– subota: fotovideo

Podijeli objavu
Prethodni članakMelges 20
Sljedeći članakNeki novi klinci