Roko Copić ukupni pobjednik prvog Županijskog kupa

899

Županijski jedriličarski klubovi – Tijat iz Vodica, Žal iz Betine i Val iz Šibenika – ove su godine organizirali Županijski kup za klasu optimist i laser 4.7, a danas su najuspješniji jedriličari okićeni i medaljama. Ukupni pobjednik u klasi optimist je Roko Copić (Val), drugo mjesto zauzeo je JurajRadačić (Val), a treće Hrvoje Svračak (Val).

U kategoriji mlađih kadeta (do 12 godina), pobjedu je odnijela Eleonore Borgin (Tijat), drugo mjesto pripalo je Danijelu Udovičiću (Tijat), dok je brončanu medalju osvojio Mihovil Grčić (Val). U konkurenciji djevojčica ukupna pobjednica je Marta Crljenak (Tijat). U klasi laser 4.7 pobijedio je Marko Smolić (Val), drugi je bio Ante Jušić (Žal), a treći Martin Petković (Val).

Županijski se kup ove godine sastojao od četiri regate. Vodičani su organizirali „Sv. Jelinu“, Betinjani „Betinsku regatu“, dok je JK Val bio organizator „Regate MDF-a“ i „Regate sv. Mihovila“.

Na današnjoj svečanosti se moglo čuti i da se za iduću godinu priprema i posebni jedriličarski kamp tijekom trajanja MDF-a, kao i ljetni kamp u Betini, sve s ciljem da se Kup Šibensko-kninske županije digne na višu razinu.

Izvor: ŠibenikIN