Po 3. put prvaci!

667

Jedriličari s Anđele X su po 3. put za redom prvaci Hrvatske za krstaše! Posada predvođena Brankom Iljadicom Rapom je prošli vikend nastupila na Državnom prvenstvu u Puli i pobijedila u svojoj kategoriji “manjih” krstaša.

Osim s peharom s DP-a doma su se vratili s još dva prijelazna pehara, koji već godinama čuvaju u svojim vitrinama. Riječ je o nagradama za pobjednike u Kupu Hrvatske za krstaše u kategorijama posada i kormilara. U 2014. to je bio ciklus od 5 regata koje se jedre kroz cijelu godinu, a ekipa s Anđele je i tu pokazala najveću spremnost u regatama koje su iza njih.

Osim vlasnika i kormilara Anđele X u posadi se nalaze i iskusni jedriličari: Zvonko Jelačić, Denis Stanojević, Slaven Ribičić, Stanko Birin, Dado Sekso, Roni Lepej, Zlatko Vodanović i Blaženko Friganović.

Fotografije s Državnog možete pronaći na ovom linku za subotu, a ovom za nedjelju, dok više detalja o samom Kup natjecanju možete pronaći na web stranicama CRO ORC udruge.

2014dp

Inače su na Državnom prvenstvu trebale nastupiti još dvije Valove posade. Riječ je o posadama jedrilica Ladies First i Mala, ali oni nažalost nisu nastupili ove godine u Puli.