Povratak na stare staze?

685

Petak je, okupljanje na rivi, šušur u Docu, bakalar na Destu, rođendan u Merice… već 17. godinu za redom prvi vikend u prosincu je rezerviran za Šibensku regatu krstaša!

Od ranih poslijepodnevnih sati počela se popunjavati Šibenska riva s jedrilicama koje su stigle skoro s cijelog Jadrana. Dubrovnik u Šibeniku čeka start još od Jabuke, konkurencija će mu biti Anđela X kao domaća perjanica, Gringo najvjerniji sudionik, pa apsolutni vladarica bonace Fatamorgana, uvijek opasni Wish you were here, višestruko dokazani Damaco, moćni Orion i mnoštvo drugih monotrupaca, a ove godine i pojačani s dva sportska katamarana!

Osim domaćih jedriličara na startnoj listi se mogu pronaći imena gotiju iz Švedske i starih prijatelja iz Slovenije, a po svemu sudeći na startu bi se moglo naći oko 40 plovila! Među njima bi možda ipak trebalo malo više istaknuti članove Jadralnog kluba Ljubljana koji će s tri jedrilice odjedriti ovu regatu u čast svog dugogodišnjeg člana, rođenog Šibenčanina, pok. Mirka Bogića, jedne od Jadranskih jedriličarskih legendi!

Vrlo impresivno kad se uzmu u obzir prošle “krizne” godine i pomalo bude nadu da se jedrenje vraća na staze slave i popularnosti od prije 12-13 godina…

Kako je bilo danas na rivi možete pronaći u Facebook fotogaleriji gđe. Dubravke Pajk, a također se može pronaći nekoliko zanimljivih fotografija s party efektima koje im je pripremio g. Zoran Lučić Luca s projektom podvodnog osvjetljenja rive.

Foto: Dubravka Pajk