Prvi dan finala Fleet Race-a

385

Izgleda da smo imali “treću sreću”! Treći vikend za redom da organiziramo regatu i tek sad smo uspjeli imati dva sata vjetra, pa skoro bez prestanka.

Krenulo se već od ranog jutra s okupljanjem, vaganjem i izvlačenjem jedrilica u klubu Azimut. Isplovljavanje već oko 9:30 pa lijepom levantu i burici, ovisno gdje ste se na rivi nalazili. Ali nakon što je postavljeno regatno polje i ušlo se u prvu predstartnu proceduru morao se podignuti kodeks.

Tek u 11:30 stekli su se uvjeti za novi pokušaj. Taj pokušaj je uspio, ali nakon ulaska posljednjih u cilj uslijedila je duga bezvjetrena pauza.

Nastavak regate je uslijedio u 14:10. Tad je uspješno startao drugi plov i nakon izmjene jedrilica odmah se krenulo s trećom procedurom. I ovo jedrenje je doživilo svoj finiš, a posljednji je u cilj ušao s doslovno posljednjim daškom vjetra.

Među ove četiri posade najbolji su bili momci i djevojka iz TB Racing-a koji su sva tri puta pobijedili. Na drugom mjestu je posada iz Kostrene koja ima dva druga i jedno 4. mjesto. Treća je naša ekipa s Lukom Piasevolijem na čelu i drugim, trećim i četvrtim osvojenim mjestom, a na četvrtoj poziciji je završila ekipa Luke Jerčića, Mareus team.

Nastavak je u nedjelju ujutro i dogovoreno je da se krene već u 8 sati, a cilj je da se odjedri još 5 jedrenja!

Fotografije s današnjih jedrenja možete pronaći na ovom linku.

Podijeli objavu
Prethodni članakFinale fleet racea
Sljedeći članakStipe i TB Race Team