Prvi put na Banju

859

21. put u Šibeniku, a prvi put na Banju. To je rezime današnjeg okupljanja jedriličara u klasi IOM u Šibeniku.

Na regatu je stiglo 7 jedriličara iz Trogira i Splita, a zajedno s jedinim aktivnim Šibenskim modelarom uspjeli su odjedriti jedino jedan revijalni plov. Standardno su se okupili na rivi kod topova. Jutro je krenulo vrlo obećavajuće, ali ubrzo je svježi burin prestao puhati i moralo se pokušati s novom lokacijom.

Izabrana je plaža Banj jer je tamo puhalo stalnije nego na rivi i ubrzo je napravljen transfer jedrilica i opreme. Polje je odmah postavljeno, ali ponovila se situacija kao i na rivi, prestalo je puhati.

Povremeno su se pojavljivali poneki refulčići, ali bi nestajali jednakom brzinom. Prvi pokušaj organiziranog jedrenja je prekinut na prvoj dionici niz vjetar, dok je drugi započeti plov završio na inicijativu jedriličara, ali nije bio u regularnim uvjetima, pa se ova regata morala završiti bez održanog iti jednog plova!

Eto, dešava se i to.

Dok su IOM-i bili na Banju, na rivi su ostali Dragon Force modeli koji su stigli za promociju RU jedrenja u Šibeniku. Prema riječima voditelja ove radionice, g.Josipa Marasovića, posjetitelja i zainteresiranih je bilo više nego je očekivao i nada se da će se uskoro i ova klasa oformiti i u našem gradu. Mi se također tome toplo nadamo, ali trenutno dok su nam radovi na zgradi kluba to se sigurno neće realizirati. Ali ako ima zainteresiranih sugrađana vrlo rado ćemo ih povezati s g.Marasovićem!

Foto galeriju s Banja možete pronaći na ovom linku.