Puni program!

613

Prekrasan dan kao što je i najavljeno, vjetar također… sve u svemu, kao što smo i navikli na Solaris kupu.

Danas su odjedrena sva tri predviđena jedrenja. Na more se izišlo iza 11:30 i regatno polje se postavilo na sjeverozapadnjak koji je puhao oko desetak čvorova.Tijekom prvog plova vjetar je kontinuirano jačao, ali je pred kraj počeo okretati u desno.

Zato je Regatni odbor za drugo jedrenje trebao zarotirati polje za oko 20-30°. To je rutinski napravljeno u kratkom roku, pa se vrlo brzo nakon završetka prvog jedrenja krenulo i s drugom predstartnom procedurom. Jedrenje je sad bilo nešto brže jer je vjetar pojačao. Stariji i teži natjecatelji su vrlo lako izbili na čelo flote i dominirali cijelim plovom, dok su ih mlađi i neiskusniji kormilari i kormilarke slijedili s nešto većom međusobnom razlikom.

Treće jedrenje se održalo na jednako postavljenom regatnom polju kao i prethodno jedrenje, jer se vjetar ustabilio i u smjeru i u brzini. I ovaj plov je prošao bez problema za većinu natjecatelja, dok je dio mlađih optimistaša otišao natrag u Zablaće ili se prekrcalo kod svojih trenera u gumenjake. Za njih je ipak bilo malo naporno izdržati sva tri jedrenja u ovom ritmu.

Na kraju dana smo dobili i rezultate dobivene kalkulacijom iz svih 5 plovova, a možete ih pronaći na ovom linku. Zainteresirani za one najmlađe, mlađe od 12 godina, i njihove bodove unutar te dobne skupine rezultate mogu pročitati na ovom linku.