Rezultati 22. Šibenske regate modela

569

U međuvremenu od održavanja 22. Šibenske regate modela i osvježavanja izgleda našeg weba ostali smo dužni objaviti rezultate spomenute regate.

Oni se mogu pronaći na ovom linku.

I ove godine se u Šibeniku jedrio samo jedan dan, ali ove godine se okupilo čak 13 modelara iz Opatije, Šibenika, Trogira i Splita.

Osim već standardnih lica koja na IOM regatama viđamo već desetljećima, na regati su nastupila i dva nova modelara. Riječ je o g. Miljenku Beziću koji je jedrio za JK Špinut i o g. Duji Petriću novom Mornarevom imenu pod IOM jedrima.

Uvjeti za jedrenje su bili teški. Dan je krenuo ugodno i lijepo s jugom u jačanju. Visoka jedra u prva dva plova po neugodnom valu i onda prva iznenadna kiša uz prateći neverin.

Iza neverina je ostao vjetar koji zbog kojeg se cijela flota prebacila na B komplet. Kasnije je vjetar oscilirao po snazi pa se u istom plovu jedrilo i s A i s B jedrima, da bi tek na kraju ponovno oslabio… Što se tiče smjera, bio je stabilan i svih 10 jedrenja je odjedreno na izvorno postavljenom polju.

Ova regata osim što je bila posljednja u sezoni 2017. još je i zaključna za zatvranje rang ljestvice na osnovu koje će se formirati popis natjecatelja koji će jedriti na Europskom prvenstvu koje JK Val organizira u travnju 2018. u Rogoznici.

Pobjedu je odnio Zvonko Jelačić, a naš jedini predstavnik, Hrvoje Duvančić, regatu je završio na 10. mjestu.