Rezultati Sv.Mihovila

483

Regata za laseraše i jedriličare u klasi Zvijezda je održano kao što je i najavljeno, za vikend 27. i 28. rujna. Laseraša se okupio popriličan broj, dok su se u Zvijezdi skupile samo dvije poosade.

Jedna posada je bila iz našeg kluba, a riječ je o dvojcu Triva – Vukić. a drugi dvojac je stigao iz Zadarskog JK Uskok, Kubaska – Petešić. Njima je ovo trebala biti prva službena regata u ovoj klasi. U tom premijernom nastupu ih je onemogučila bura koja je u subotu bila dosta jaka, pa iz sigurnosnih razloga po pitanju opreme nisu izišli na more.

Sutradan je situacija bila ornuta, premalo vjetra, tako da Zvijezde na kraju nemaju niti jedan odjedren plov.

Što se tiče Lasera, njima su vladali jednaki vremenski uvjeti, ali su subotu ipak iskoristili, a u nedjelju su u kasnim poslijepodnevnim satima ipak dočekali uvjete koji su im omogučili održavanje dodatnih plovova koji su osigurali regularnost natjecanja. Jedrilo se u Laseru 4.7 i u Laser radialu, a natjecatelja i natjecateljica je bilo iz cijele Dalmacije. A evo kako su se na kraju posložili:

Laser 4.7:

1. Vlahinić Ivan, JK Vihor

2. Žužić Marko, JK Vihor

3. Vlahinić Iva, JK Vihor

4. Marko Smolić, JK Val

5. Srđan, JK Orsan

6. Ante Jušić, JK Val

7. Hrvoje Svračak, JK Val

8. Hrvoje Ban, JK Orsan

9. Mia Kazotti, JK Val

10. Marta Crljenak, JK Tijat

 

Laser Radial:

1. Marin Desabota, JK Val

2. Alec Cvinar, JK Orsan

3. Ante Munjiza, JK Trogir

4. Luka Piasevoli, JK Val

5. Martin Petković, JK Val

 

Naše perjanice iz Lasera 4.7, Smolić i Jušić, nažalost nisu se bolje plasirale, ali iz objektivnih razloga. Smoliću je u prvom plovu pukao jarbol, pa nije završio to jedrenje, a dok je sanirao problem zakasnio je na početak drugog jedrenja. Za razliku od njega Ante nije imao tehničkih problema, već neodgodivih obiteljskih obaveza.