S postolja u novu godinu!

548

Najbolji klupski laseraši su zaslužili i ove godine nastup na posljednjoj ovogodišnjoj regati za Europa Cup, a koja se tradicionalno organizira na Hvaru pred kraj kalendarske godine.

Nastupili su u u Laseru 4.7 i u Laseru radial.

Ovogodišnji Hvar je obilježila jaka bura koja je boravak na moru i bez jedrenja činila vrlo napornim. Prvi dan je puhala olujnom snagom pa se uopće nije izlazilo na more, dok je svih ostalih dana vjetar najviše odgovarao težim i snažnijim jedriličarima. Hladno more i još hladniji zrak uzrokovali su pravo desetkovanje u našim redovima. Viroze i oslabljen imunitet još od regate Sv.Nikole u Puli sad su se razmahale, pa nije bilo dana a da netko od naših predstavnika nije bio pod temperaturom. Nekima je prolazila već poslije jednog dana, a neki su se borili s njom svih dana boravka u Hvaru.

Među 36 jedriličara i jedriličarki u 4.7 nastupili su Roko Copić i Kata Frua. Roko, već iskusni natjecatelju ovoj klasi završio je kao 16.  Roko je bio i u podskupini natjecatelja do 16 godina i među svojim vršnjacima je završio kao 10.

Prvi put se u elitnoj skupini Valovih jedriličara našla i jedna cura. Katja Frua  je cijelu jesen napornim radom i neizostancima s treninga zaslužila svoje mjesto u timu. Nadamo se da će s tako kvalitetnim i ozbiljnim pristupom nastaviti i dalje, a ovaj put na Hvaru nažalost nije pokazala u kolikoj je formi. Nije odjedrila niti jedan plov, a razlog je već spomenuta temperatura.

Stariji dio tima je nastupio u Laser radialu. Ante Jušić, Juraj Radačić i Marko Smolić su prikazali vrhunsku izvedbu. Međutim, malo sreće je nedostajalo za još bolji kolektivni rezultat.

Za Antu Jušića se moglo očekivati da će završiti na najboljoj poziciji među ovom trojkom. Odlično je krenuo u prvom plovu, ali prilikom jednog prevrtanja ozlijedio je list na nozi i za njega je ova regata bila gotova!

Juraj Radačić je najkonstantnije jedrio. Sva četiri jedrenja je završio na 8. ili 9. mjestu što mu je u konačnici osiguralo 9. mjesto. S obzirom da je među najmlađima, a Radialaca je bilo 27, za njegov rezultat se može reći da je vrlo dobar. Slično možemo reći i za Marka Smolića. Također je kao i Juraj u skupini najmlađih, odnosno njihovi rezultati se još boduju i u skupini do 17 godina.

Markovo 7. mjesto u prvom plovu je bio njegov najlošiji finiš, a nakon toga je posložio dva 3. mjesta i jedno 4. Ukupan zbroj bodova, nakon što se odbacio najlošiji rezultat, omogućio je Marku da završi regatu kao 4. Da je bilo malo više sreće popeo bi se na postolje, jer je imao jednak broj bodova kao trećeplasirani Opatijac Paolo Mavričić. Razlog zašto je Paolo završio na boljoj poziciji je taj što je njegov najbolji rezultat bio bolji od najboljeg Markovog ulaska u cilj.

Ali da se vratimo na naslov ovog članka. Marko i Juraj su završili regatu kao 1. i 2. u skupini do 17 godina! Vrhunski završetak ovog dijela sezone, pogotovo kad se uzme u obzir da je napravljen u konkurenciji jedriličara koji su sudjelovali na Svjetskom prvenstvu, a koje je Marko završio na 14. mjestu.

Kad se podvuče crta ispod ove regate i jesenskih rezultata trener Teo Piasevoli je više nego zadovoljan, pogotovo zbog rezultata koji se postižu u uvjetima kad klub trenutno nema svoj prostor, dislociranoj lokaciji za treninge itd…

Želimo našem “Racing teamu” uspješan nastavak sezone na regatama koje slijede u 2017. godini, ali i da jednako kvalitetno rješavaju svoje školske obaveze i nastave biti primjer kompletnih i kvalitetnih osoba na svim poljima!

2016hvar3