San Isidoro, Argentina

372

Roko Copić će nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Argentinskom San Isidoru od 20. do 31. rujna ove godine!

S ovom vjesti dilema između kontinentalnog ili planetarnog prvenstva je riješena, pa Roko sad može početi s pripremama svih vrsta za predstojeći nastup dosadašnje jedriličarske karijere.

Slobodno se može reći da nije riječ o gradu, već o predgrađu mnogo poznatijeg Buenos Airesa. Po svemu sudeći ta lokacija određuje da će se jedriti u najvećem estuariju na svijetu. Naravno riječ je o la Plati koja je nastala na spajanju ušću mega rijeke Rio Uruguay i nešto manje Rio Parane. Po podacima iz Wikipedije površina mu je 35000 km2, dužine 320, a širine između 80 i 220 km. Po svim dimenzijama vrlo slično našem Jadranskom moru, osim po dubini. Ona oscilira između 2 i 8 metara!
Razlog tomu je ogromna količina mulja i zemlje koje nanose dvije spomenute rijeke, pa će zato Roko s ostalim optimistima jedriti u izrazito smeđoj vodi.

Unatoč boji Argentinskog najvećeg regatnog polja, jedrenje je vrlo popularan sport u toj južnoameričkoj zemlji i u istom akvatoriju se do sada održao cijeli niz velikih jedriličarskih natjecanja.

Do sada uložen trud Roka, Rokove obitelji i njegovih trenera trebat će se još pojačati do odlaska na Svjetsko prvenstvo, a uz njega će trebati uložiti i određena financijska sredstva. Zato koristimo priliku da ovim putem pozovemo sve prijatelje i sponzore kluba koji mogu pomoći u osiguravanju što kvalitetnijih Rokovih priprema.