Trofej Primoštena

540

Od 19. do 21. listopada u Primoštenu se jedrila regata koeficijenta 3+ koja je u stvari jedna od izbornih regata klase optimist za regiju jug.

Inače je ovo termin regate kojoj je domaćin bio JK Zenta iz Splita, ali ove godine su svoj termin prepustili Primoštencima koji su se još jednom pokazali izvrsnim domaćinima!

Regata je bila vrlo teška jer su na moru vladali teški vremenski uvjeti. U petak je vladala apsolutna bonaca, da bi se u subotu uspjela odjedriti tri plova po laganom vjetru koji je bio idealan za najmanje i najlaganije. A u nedjelju na svoje dolaze stariji dječaci i djevojčice koji su dominirali po buri koja je puhala do 20 čvorova.

Već krajem drugog nedjeljnog plova refuli počinju biti sve dulji u zoni od poviše 22 čvora, pa RO podiže Alfu i poziva flotu na kopno.

Zbrojem rezultata pet jedrenja pobjedu odnosi članica JK Uskok Noela Petešić, a na drugom i trećem mjestu završavaju Lovre i Jere Bakotić iz JK Split.

Naši optimistaši su bili neloši. Petar Stojnić je završio na 19. mjestu, a Marko Dabro na 59. mjestu od 77 prijavljenih natjecatelja.