Valovi otišli u Poreč

458

Ponovno je Val prepoznao vrhusnki podvig i Valove Šibenika u ime jedriličara uručio u prave ruke!

Već smo u najavama objasnili zašto je g. Marijan Babić iz Poreča zaslužio ovogodišnje priznanje, ali nije loše to još jednom ponoviti:

On je 15.lipnja 2016. g. spasio češkog turistu koji je u iznamljenoj maloj jedrilici, uslijed nevremena, koji je doživio havariju i držeći se za prevrnutu jedrilicu plutao nekoliko sati u uzburkanom moru. Na poziv lučke kapetanije da je jugozapadno od otočića Altež, primjećena prevrnuta jedrilica, isplovljava zajedno sa kćerkom Anabel i njenim prijateljem Arijanom Jozićem. Noć je već padala kad je došao do javljene pozicije na kojoj nije našao havariranu jedrilicu. Nije odustao, već je nastavio potragu i nakon pola sata pronalazi jedrilicu i čovjeka koji je zadnjim snagama drži za nju. U dramatičnom spašavanju, zbog velikih valova i nemogućnosti da mu dobaci konop i prsluk za spašavanje jer je brodolomac bio na izmaku snage, uspijeva ga dohvatiti rukama i izvući na svoj brod.
Priznanje Valovi Šibenika uručio mu je mladi šibenski jedriličar Marin Desabota, u Gradskoj vijećnici 3.prosinca, a nakon proglašenja pobjednika 17. Šibenske regate krstaša.

Da nismo jedini koji su prepoznali veličinu Marijanovog čina govori i to da će također biti uručena Plava vrpca Vijesnika, odnosno da je kandidiran za nagradu Ponos Hrvatske!

2016valovimarijan