Vratili su se naši iz NED

94

Završilo je juniorsko SP za klasu Laser radial koje se održavalo u Nizozemskom jedriličarskom centru u Medembliku. Kao što nam je javio vođa naše ekipe, Teo Piasevoli, momci su se nakon fenomenalnog prvog dana potpuno izgubili u masi i finalna jedrenja su nastavili u srebrenoj skupini.

U principu, sva CRO jedra su bila u ovoj skupini. Da li to odražava trenutno stanje naših momaka u ovojo klasi ili je samo posljedica spleta okolnosti vidjet ćemo na budućim regatama.

Mi definitivno trebamo biti ponosni na pobjedu našeg Marka Smolića u jednom od kvalifikacijskih jedrenja, što je najbolji pojedinačni rezultat među hrvatskim jedriličarima. Ujedno je Marko bio i najbolje plasiran CRO jedriličar. Regatu je završio kao 14. u srebrenoj skupini. Lani je na istoj lokaciji na jednako rangiranom natjecanju završio kao 14. u skupini jedriličara do 16 godina. Ove godine je konkurencija bila mnogobrojnija jer se sad nalazi u starijem društvu. Tu je mnogo starijih i iskusnijih jedriličara tako da sad treba skoro pa krenuti iz početka…

Roko Copić je finiširao kao 56. u srebrenoj skupini i kao 61. od 68 jedriličara u ovoj grupi završio je naš najmlađi predstavnik, Juraj Radačić.