Za 3 vikenda!

617

Dolazi nam Šibenska regata krstaša, jedan od brandova našeg kluba, a također i vrijeme dodjele priznanja Valovi Šibenika. Za one koji još nisu upoznati s njima jedan mali podsjetnik da je riječ o priznanju koje JK Val dodjeljuje za najpožrtvovanije spašavanje na moru u kojem je bar jedan od aktera jedrilica ili jedriličar!

Do sada je priznanje dodijeljeno 3 puta. Prvi put je dodijeljeno posadi broda Šibenske lučke kapetanije koji su na 3. regati Jabuka spašavali jedriličare i jedrilice za vrijeme olujne bure koja je prekinula tu regatu!

Lani je priznanje dodijeljeno dvojici Solinskih ribara koji su sa svojom paraom krenuli pomoći jedrilici od 15 metara koja ih je na kraju iz spašavatelja pretvorila u žrtve koje su samo pukom igrom slučaja iz cijelog ovog događaja izvukli živu glavu.

A drugo priznanje je ono koje je za sobom ostavilo najviše traga. Dobitnica je bila mlada splitska jedriličarka Hana Dragojević koja je našeg Marka Smolića, tada jedriličara u optimistu, spasila iz pogibeljne situacije kad mu se škota s prevrnutog optimista omotala oko vrata tako da se nije mogao osloboditi! Nakon što je na ovaj način javnost upoznata s tim hrabrim činom mlade Hane uslijedilo je priznanje za Fair ply od starne HJS-a, HOO-a, ISAF-a i kao kruna na kraju, priznanje od Međunarodnog olimpijskog odbora!

Ove godine se u konkurenciji nalazi nekoliko akcija, a više detalja će uslijediti u ovim danima što su pred nama!