Završilo je Prvenstvo Hrvatske u klasi IOM

1164

Još jedna fenomenalna regata koju je organizirao naš klub na dislociranoj lokaciji u Rogoznici.

Od najavljenih 56 modelara na kraju je jedrilo 42, jer se zbog izrazito nepovoljne prognoze čak 14 sudionika odlučilo ostati u toplini svojih domova. Ali kao što to uglavnom biva kad je Rogoznica u pitanju, vrijeme je bilo više nego dobro za jedrenje. Jugo u petak i tramontana u subotu i nedjelju su omogučili ostvarivanje ukupno 33 plova za tri jakosne skupine!

Na regati je sudjelovao i naš modelar Hrvoje Duvančić koji je na regati porinuo novi model. Riječ je o jedrilici naziva Kantun 2 koja je napravljan u mini škveru aktualnog svjetskog prvaka Zvonka Jelačića i s kakvim je on u proljeće 2017. osvojio svoju drugu svjetsku titulu.

Po Hrvojevim riječima jedrenje s novim modelom mu je omogučilo da bez straha ostvaruje sve zamisli i taktičke ideje jer po brzini napokon nije zaostajao za vrhom flote.

Da mu je jedrenje s novom jedrilicom stvarno dobro krenulo je i podatak da je među 42 jedriličara završio na vrlo visokom 10. mjestu s čak i pobjedom u jednom plovu, a što je vrlo zanimljivo i s niti jednim plasmanom ispod 9. mjesta!

Što se tiče navigacijske regate, na njoj je nastupilo 15 modelara. Na njoj je Hrvoje završio na 6. mjestu s također i jednom pobjedom i to u posljednjoj, trećoj etapi.

U svakom slučaju ovo je bila izvrsna najava nastavka sezone koja se mora iskoristiti kao priprema za predstojeće Europsko prvenstvo koje također JK Val organizira u Rogoznici u travnju ove godine.

Kompletne rezultate navigacijskog jedrenja možete pronaći na ovom linku, a jedrenja oko oznaka, odnosno Prvenstva Hrvatske na ovom linku.

Fotogalerije s regate su dostupne na slijedećim linkovima: petak, subota, nedjelja, ako i jedan opširniji članak.