Au revoir Francais

871

Prvo ovoljetno natjecanje za lasere je gotovo i naša ekspedicija se noćas vratila u Šibenik. Putem natrag su ih pratili problemi s gorivom, strujom, trajlerom… ali uspješno su svladani i sretno su se vratili s cjelokupnom opremom.

Roko Copić je Europsko prvenstvo završio u sredini srebrene skupine. Odnosno, 99. ukupno od 215 natjecatelja, a u konkurenciji do 16 godina je bio 34. od 90 jedriličara.

Po riječima trenera Tea, Roko je srebrenu skupinu dosta lošije odjedrio nego kvalifikacije. Da li je u pitanju pad morala nakon gubitka kvalifikacije u zlatnu skupinu… razočaranje i nemotivacija zbog peha u posljednjem plovu kvalifikacija gdje je izgubljen glavni postavljeni cilj regate? U Šibeniku za vrijeme planiranja putovanja zaključeno je da se treba koncentrirati na plasman u prvih 10 skupine do 16 godina. Ali s obzirom na plasman u srebrenu skupinu od tog cilja se moralo odustati već na polovini natjecanja.

Uočeni nedostatak loših starteva u velikim skupinama lasera su bili najveći problem. Kroz regatu je Roko napredovao u tom segmentu, a još će ih se pokušati doraditi na treninzima u Šibeniku. Ako se uspješno svladaju neke nove tehnike zlatna skupina na Svjetskom prvenstvu u Kielu ne bi trebala biti upitna!

Suma sumarum, Roko je drugi najbolje plasirani Hrvatski jedriličar i ovo mu je prvo veliko natjecanje u ovoj klasi i trener Teo Piasevoli je siguran da u budućnosti može biti samo bolji!

Foto: ThomTouw.com