Ivančev, Jušić i Savar

1418

Marko Ivančev u klasi Optimist, Ante Jušić u Laser Radialu i Karla Savar u Laseru 4.7 su slavodobitnici regate u Šibeniku!

Nedjelja je u potpunosti spasila regatu, jer je na vrijeme zapuhao lagani maestral koji je omogućio održavanje tri jedrenja. Sva tri puta su startali optimisti, dok su laseri danas odjedrili samo dva plova. Na treće današnje jedrenje nisu išli jer su dan ranije oni jedini odjedrili jedan plov, pa su s dva današnja plova imali regularnu regatu, a velik dio natjecatelja se morao vratiti na Zlarin na spremanje za povratak kućama. Samo da podsjetimo, na otoku Zlarinu je desetak dana trajao pripremni kamp za lasere, a ova regata je bila posljednji dio tih priprema.

Vjetar koji je puhao je uglavnom bio lagan i povremenu bi se pojavio neki jači reful, ali tek nešto jače je zapuhalo na kraju kad se i polje moralo zarotirati u desno desetak stupnjava.

Među radijalcima najbolji je bio domaći predstavnik Ante Jušić kojem su dosta dobro parirali Sven Stevanović i Alec Cvinar koji su također ostvarili po jednu pobjedu.

U floti Lasera 4.7 dominirali su članovi YC Zagreb. Apsolutno najbolja je bila Karla Savar s maksimlne tri pobjede. Najviše otpora su joj pružili Jana Jelčić i Niko Kaštelan koji je bio u boljoj situaciji u odnosu na Dubrovčanina Srđana Milića s kojim je dijelio jednak broj bodova!

Najmlađih se okupilo čak 53 jedriličara! Može se reći da je u posljednjih dvadesetak godina ovo bila najmasovnija regata i zbilja je bilo lijepo vidjeti toliki broj jedara ispred Šibenske rive.

Prvih pet jedriličara i jedriličarki je bilo izjednačeno u bodovima cijelo vrijeme, a na kraju je pehar za najboljeg otišao u splitsku Zentu, a odnio ga je Marko Ivančev! S jednakim brojem bodova na drugo mjesto se smjestila i najbolja djevojčica, a riječ je vrlo perspektivnoj Evi Šiško koja jedri za zadarski Uskok. Tri boda iza njih se smjestio član YC Zagreb, Nik Pivalica.

Konačne rezultate za optimiste možete pogledati na ovom linku, a za lasere na ovom linku, a tko želi dočarati atmosferu može posjetiti i ovaj link gdje se nalazi foto galerija.