Katja brončana na SOSW 2017

930

Jedna od regata s najambicioznijim nazivom u Hrvatskoj za sve podvrste klase laser je održana od 13. do 15. travnja u Splitu. Domaćin Split Olympic Sailing Week-u je JK Labud, a mi smo imali predstavnike u laserima 4.7 i laserima Radial.

Uvjeti na moru su dozvoili održavanje samo četiri jedrenja u svim klasama, a naši predstavnici su imali dosta dobre rezultate.

Krenut ćemo s laserima 4.7 u kojima smo imali dvoje predstavnika. Klupska perjanica u ovoj klasi, Roko Copić, zbog odlaska na Europsko prvenstvo iste ove klase preskočio je nastup u Splitu, pa je naše boje u muškoj konkurenciji branio samo mladi Marin Golem. Među 15 svojih vršnjaka i vršnjakinja ostvario je plasman na 13. mjesto. Zato smo među djevojkama imali mnogo bolji rezultat, a to je 9. mjesto u ukupnom plasmanu Katje Frua, odnosno 3. mjesto među djevojkama!

Drugo mjesto je osvojila Eleonora Borgin iz susjednog nam JK Tijat, dok je najbolja djevojka bila Crnogorka Irina Kusovac.

Lasera Radial se skupilo 19. Među njima je naš bio samo Marko Smolić. Njemu je ovo bila prva regata nakon pauze uzrokovane zdravstvenim razlozima. Zbog njih je propustio i nastup u Luganu na Europa Cupu, pa ovdje nije bio u optimalnoj formi. Unatoč tomu završio je na visokom 5. mjestu, a moguće da bi završio i na visočijoj poziciji da nije bilo jednog prestupa na “crnoj zastavi”.

Naše jedriličare je ovaj put u Split vodio Matin Petković koji sve više osvaja povjerenje našeg glavnog trenera Tea koji je trenutno s Rokom u Los Alcarezu u Španjolskoj.

Još jednom posebne čestitke Katji na osvojenoj medalji!

Foto: SOSW