Počelo je počelo!

737

Akcija skupljanja sredstava za gradnju novog klupskog prostora je uspješno krenula! Kako prikupljanje priloga napreduje pročitajte u prigodnom priopčenju našeg predsjednika:

Dragi prijatelji,

Prije oko mjesec dana započeli smo akciju pod nazivom „Tikula za Val“ u kojoj prikupljamo sredstva potrebna za gradnju nove zgrade kluba. Obratili smo se svim bivšim, sadašnjim i budućim članovima kluba, našim prijateljima, rodbini i poznanicima, ljubiteljima jedrenja kao i svim dobrim ljudima uopće, dakle svima Vama da svojim dobrovoljnim novčanim prilozima sudjelujete u gradnji nove Valove zgrade . Svojim uplatama na poseban račun koji je otvoren za tu namjenu, simbolički kupujete „tikule“, a u stvarnosti nam pomažete u ostvarenju dogogodišnjeg sna. Izgradnja nove zgrade Vala u kojoj će naša djeca imati pristojne uvjete naš je cilj, a ostvarenje istog smatramo možda i najvažnijim trenutkom u dugoj povijesti našeg kluba.

Jedriličarski klub Val osnovan je u Šibeniku 1928. godine. Već 1935. dogodio se prvi pokušaj članova kluba da se izgradi klupski objekt na istoj ovoj lokaciji gdje je i danas, no gradnja je prekinuta nedugo nakon što je započeta. Pobunili su se stanovnici Crnice jer im je to tada iz nekog razloga smetalo, a razlozi su ostali zakopani u povijesti. Potom je 1952., dakle iz drugog pokušaja, izgrađena svima nam poznata Valova baraka, kao privremeno rješenje. To „privremeno rješenje“ je naš dom sve do danas. Generacije šibenčana odrasli su u toj baraci uz jedra i more, i svima nam je prirasla srcu, ali trošan je to objekt kojem prijeti urušavanje.

Stoga smo izradili projekt rekonstrukcije i ishodovali građevinsku dozvolu, a već prvih dana rujna spremamo se i započeti gradnju novog klupskog objekta.

U međuvremenu prikupljamo sredstva potrebna za građenje nove zgrade. U ovih mjesec dana trajanja akcije „Tikula za Val“ prikupljeno je više od 200 Vaših pojedinačnih uplata. Zahvaljujemo se svima koji su pomogli.

Javile su se i neke tvrtke koje će pomoći na način da će besplatno izvršiti neke radove. Tako će tvrtka „Vodoinstalacije Maričić“ postaviti vodoinstalacije, a „Elektrolux Šibenik“ električne instalacije u novoj zgradi. Tvrtka „RAL“ će donirati aluminijska vrata i prozore a „Tica Šibenik“ donira boje potrebne za sva unutarnja i vanjska bojanja.

Naravno, Grad Šibenik je već obećao pomoć kao i klupski glavni sponzor tvrtka „Brodospas“ iz Splita, t.j. naš dragi splitski šibenčanin gospodin Vicko Batinica. I neki drugi sponzori najavljuju svoje sudjelovanje, tako da možemo reći da akcija „Tikula za Val“ za sada sasvim lijepo napreduje. Uvjereni smo da možemo uspjeti, t.j. prikupiti potreban iznos od milijun kuna do početka mjeseca rujna. Prema svemu gore navedenom, držim da već imamo više od polovice tog iznosa.

Molimo da i Vi svojom uplatom pružite pomoć i podršku Valu. Svaki, pa i najmanji iznos za nas je dragocjen a svaka uplata još jedna je podrška u ovom što radimo. Svi uplatitelji ostati će trajno zabilježeni u klupskoj povijesti kao prijatelji kluba koji su se iskazali onda kada je to bilo najvažnije!

Nećemo Vam to zaboraviti.

 

U ime svih članova JK Val Šibenik,

Od srca Vam hvala,

Marin Paić, dr.med. predsjednik kluba.