Regata grada Poreča

945

Posljednja ovogodišnja regata klase Optimist s koeficjentom 1.6 je održana u Poreču, a organizirao ju je lokalni jedriličarski klub, Horizont.

Ova regata je ujedno i posljednja kriterijska, a nakon nje se formira konačna ljestvica za izbor reprezentacija koje će nastupiti na Europskom i Svjetskom prvenstvu!

Ove godine u Poreču je od naših optimista nastupio jedino Roko Copić. Nastavio je sa svojim kvalitetnim jedrenjima i ovaj put, te je regatu završio na vrlo visokom 4. mjestu! Ukupno se okupilo 94 jedriličara i jedriličarke koji su uspjeli odjedriti maksimalno predviđenih 7 jedrenja.

Uglavnom je prevladavalo jugo po kojem su u petak i subotu odjedrena po tri jedrenja, dok je u nedjelju napravljen samo jedan plov. Osim dva loša ulaska Roko je završavo regatu stalno među prvoom desetoricom i na kraju je sa samo jednim bodom razlike pobjegao petoplasiranom kolegi jedriličaru.

Inače, regatom je dominirao Deni Martinović iz Pulske Vege koji je tri puta završio jedrenja kao pobjednik.

Ovih dana očekujemo i izlazak konačne rang ljestvice, pa da vidimo da li će Roko otputovati u Poljsku na EP ili u Argentinu na SP! U svakom slučaju riječ je o iznimnom uspjehu u stvarno jakoj konkurenciji.