42. novogodišnja regata

961

Tradicionalno posljednja regata za male klase u kalendaru HJS-a je i ove godine bila uspješna za naše ekspedicijske snage.

Naši mladići su se vratili s jednom nagradom i trenerom koji je zadovoljan nastupom cijele ekipe. Možda je moglo biti i bolje, ali nema razloga da ne vjerujemo Teovoj prosudbi.

Uglavnom, na ovoj četverodnevnoj regati jedrilo se dva dana, jer dva dana nije bilo odgovarajućih uvjeta na moru. Vrijeme se kretalo od ekstremno toplog za ovo doba godine, pa do stvarno hladnog uz vrlo jaku buru.

Natjecateljski program je odrađen prvog i posljednjeg dana regate. Prvog dana su odjedrena dva plova za naše laseraše, dok se posljednjeg dana odjedrio samo jedan plov.

U Laseru 4.7 Vice Jušić je završio na 112. mjestu od 37 natjecatelja i natjecateljica. Od hrvatskih jedriličara bio je četvrti u kategoriji do 18 godina, odnosno drugi od momaka.

U radialima je najbolji rezultat ostvario Roko Copić plasmanom na 3. mjesto u generalnom poretku, odnosno završava kao najbolji naš jedriličar u kategoriji do 19 godina. Konkurencija je bila sastavljena od još 32 kolega i kolegica.

Najbrojniji smo bili u olimpijskoj kategoriji Laser standarda gdje smo bili u zlatnoj sredini. Od 25 jedriličara Marko Smolić je zauzeo 12. mjesto, dok je Juraj Radačić finiširao 15.

S našom ekipom u kombiju je bila još i vodičanka Eleonore Borgin, a ona je svoj JK Tijat predstavljala u Laseru 4.7 gdje je završila na 16. mjestu ili treća djevojka u kategoriji do 16 godina, odnosno kao najbolja hrvatska predstavnica u toj dobnoj skupini!