Anđela X je ponovno na trofejnim stazama!

2110

Završila je još jedna regata koju organiziramo u suradnji s Club Vela Porto Civitanova, riječ je o 18. po redu transjadranskoj regati između talijanskog grada Civitanova i Šibenika.

Iz Hrvatske su ove godine na put otišle tri jedrilice. Iz Šibenika je standardno krenula posada predstavništva Gradskog poglavarstva, a pridružila im se i mlada posada na legendarnoj jedrilici Anđela X.

Na startu im se pridružila još i jedrilica Ola – Croatia Full of Life našeg proslavljenog olimpijca Ivice Kostelića koji je nastupio u konkurenciji dvočlanih posada zajedno s Denisom Stanojevićem.

Putovanje prema Italiji je obilježilo loše vrijeme s dvije vrlo jake nevere, ali naše posade su ih rutinski savladale i sretno stigle na zapadnu Jadransku obalu.

Start prema Šibeniku je bio u četvrtka malo iza 13 sati. Jedrilo se po laganom vjetru koji je tijekom noći i prestao puhati. Najstrpljiviji su dočekali lagani burin s kojim je većina stigla do Kornata. Međutim samo 11 jedrilica je stiglo unutar ograničenog vremena jedrenja. Među njima su bile Anđela X i Ola! One su jedrile u skupini od 21 jedrilice koje su se prijavile po ORC-u, tako da je bilo zanimljivo vidjeti korigirane rezultate. S obzirom na brojeve koje je izbacilo računalo za Valovu posadu je slavlje moglo početi, završili su kao drugi u svojoj sukini unutar ORC-a, odnosno kao 4. u generalnom plasmanu po ORC-u.

S druge strane računalo je predvidjelo da su Ivica i Denis trebali biti mnogo brži, pa su u generalnom plasmanu zauzeli 11. mjesto, ali ono što je njima bilo važnije u konkurenciji dvojaca su odnijeli pobjedu!

Treća posada je nažalost ostala na ulazu u Kornate iako je do njih stigla možda sa sat zakašnjenja u odnosu na one koji su uspjeli stići do cilja, ali za utjehu im je to da nitko iz njihove skupine nije uspio završiti regatu.

Drugi dan se jedrilo drugi dio regate. Ruta je bila kao i svih ranijih godina oko Zlarina i Prvića. Naši jedriličari tu nisu nastupili, ali ako vas zanima što su na regatnom polju ostvarili njihovi oponenti onda možete ovdje kliknuti za rezultate po ORC-u.

Čestitamo Mati Iljadici na vraćanju Anđele X na regatna polja i nadamo se da će to postati konstanta te da ćemo Anđelino ime što više nalaziti na startnim listama!