Apsolutna pobjeda ostaje doma!

Završio je i finalni dio 18. Šibenske regate krstaša! Po već ustaljenim pravilima u finale koje se jedri drugog dana regate kvalificiralo se 8 posada. Međutim, neki od njih su se već u subotu ispričali da ne mogu jedriti, pa je RO morao njihova mjesta dodijeliti drugim posadama.

1419

Na kraju je u nedjelju ujutro na start stiglo samo 5 ekipa… a Wave Sailing Centera je stavio na raspolaganje svoja četiri Platua 25.

S obzirom na brojevno stanje nazočnih i broj jedrilica koje su bile na raspolaganju dogovoreno je da će se voziti 5 plovova, s tim da svaka posada na kraju zbraja rezultate 4 odjedrena plova (bez odbacivanja).

Uskoro će rezultati pojedinačnih jedrenja biti objavljeni, a do tada samo kratka info da je bilo vrlo napeto i da je pobjedu odlučio ne broj bodova, nego idući koraci u vrednovanju rezultata.

Da skratimo priču i objasnimo naslov članka, posadu je odnijela najmlađa posada. To je dio ekipe koja je jedrila na X-Citeu gdje je kormilar bio naš trener Teo Piasevoli. On je među desetak članova svoje posade izabrao četvoricu teenagera koji inače jedre u laseru, a nastupili su i na Prvenstvu Hrvatske u dvobojskom jedrenju kao već uigrana ekipa.

Posadu je predvodio Marko Smolić, a u kokpitu su se s njim nalazili  Luka Piasevoli, Martin Petković, Juraj Radačić i Roko Copić.

Momci hvala vam u ime cijelog kluba!