Argentina

1006

U subotu na put prema Argentini kreće naš trenutno najbolji jedriličar u Optimistu, Roko Copić. On će kao član reprezentacije nastupiti na Svjetskom prvenstvu koje će se održati u delti River Plata ispred gradića San Isidoro.

Svjetsko prvenstvo počinje 20. a traje do 31. listopada. Reprezentacija se sastoji od 5 članova. Osim Roka nastupit će Martin Verbanac, Deni Martinović, Nina Škopac i Krešimir Buneta. Trener reprezentacije je Ivan Martinčić iz JK Vega iz Pule, a vođa puta je naš Denis Marinov Bili.

Denis i Roko iz Šibenika kreću prema Puli. Tamo će se naći s ostatkom reprezentacije i svi zajedno putuju za Trst i Rim iz kojeg dalje nastavljaju avionom prema Argentini.

U Argentini će ih dočekati relativno teški uvjeti za jedrenje u jednoj od najvećih svjetskih delti gdje je konstatno prisutan značajan kurenat, a zbog plitkog akvatorija jedriličari se stalno trebaju nositi i s vrlo neugodnim kratkim valom.

Kako će se snaći naša ekipa, a pogotovo Roko, ostaje nam da vidimo idućih dana, a do tada se možete učlaniti u Facebook grupu podrške naše ekipe.