Božična i novogodišnja čestitka

919

Stigli smo do kraja kalendarske godine i naš predsjednik, g.Marin Paić je svim članovima i prijateljima kluba uputio prigodnu čestitku:

 

Dragi prijatelji, u ime Izvršnog Odbora kluba svim članovima, prijateljima kluba i sponzorima želim Sretan Božić i Novu godinu.

Postalo je već uobičajeno da uz ovu čestitku članove kluba ukratko upoznamo s klupskim aktivnostima u protekloj godini i podsjetimo na obnovu članarina i verifikacija.

Na početku najvažnije, kao i uvijek i ove godine smo održali tijekom ljetnih mjeseci školu jedrenja za najmlađe kroz koju je prošlo 20-tak djece. Uspješno su svladali zahtjevan program škole, a neki od njih su i ostali u klubu te su se aktivno uključili u rad sekcije malih klasa jedreći u klasi Optimist.

Na sekciju malih klasa smo osobito ponosni. Naši jedriličari u klasama Optimist, Laser i Zvijezda tijekom cijele godine ostvarivali su sjajne rezultate te već niz godina spadaju u sam vrh hrvatskog natjecateljskog jedrenja.

Posebno ističem sjajne rezultate naših jedriličara Marina Desabote, prošlogodišnjeg juniorskog prvaka Hrvatske u klasi Laser radial koji je ove godine u istoj klasi bio 16. na svjetskom juniorskom prvenstvu u Arhusu u Danskoj i osvojio 3. mjesto na Prvenstvu Hrvatske, te Marka Smolića koji je bio 14. na svijetu do 16 godina starosti u klasi Laser 4,7 u Medembliku u Nizozemskoj i postao prvak Hrvatske u istoj klasi. Priznat ćete da su to rezultati koji imaju objektivnu težinu. I svi ostali naši jedriličari zaslužuju pohvale za svoj rad, primjerno ponašanje i ljubav prema sportu i svom klubu.

Brodomodelarska sekcija također zaslužuje pohvale jer su vrijedno radili, organizirali dvije regate u Šibeniku i ostvarili odlične rezultate na regatnim poljima.

Članovi krstaške sekcije JK Val nisu više tako masovno prisutni na regatama u Hrvatskoj kao prije nekoliko godina, možda je prisutan blagi zamor materijala, ali bez brige mlade generacije dolaze. I ove je godine posada broda „Anđela X“ predvođena Brankom Iljadicom Rapom svjetlala obraz JK Val. Grupa naših članova okupljena u projektu „Wave Sailing Centre“ organizirali su ove godine 3 match race regate, planiraju u bliskoj budućnosti još puno toga, a i razultati koje pokazuju na regatnom polju su sjajni.

Organizirali smo puno regata u Šibeniku za klase Optimist, Laser, radioupravljive jedrilice i krstaše, neću ih sve nabrajati. Posebno istićem samo 16. Šibensku regatu krstaša koja je ove godine bila posebno uspješna u svakom pogledu. Ta je manifestacija danas puno više nego samo regata, to već svi znaju.

Dugotrajan proces ishodovanja građevinske dozvole za rekonstrukciju postojećeg derutnog klupskog objekta na postojećoj lokaciji ovih dana privodimo kraju i očekujemo početak radova početkom 2016. godine. To ćemo posebno proslaviti.

Posljednjih godina u klubu je aktivna i Sekcija za društvene aktivnosti koja svojim idejama i projektima uspješno doprinosi životu kluba na svoj način. Dodjela priznanja „Valovi Šibenika“ i ove godine je bila pun pogodak, a očekuje nas i 4. Novogodišnje kupanje na plaži Banj 1. siječnja u podne. Vidimo se tamo.

I na kraju, podsjećam Vas da je stiglo vrijeme za obnovu članarina. Članarina u klubu za 2016. godinu iznosi 200 kuna. Verifikacija pri Hrvatskom jedriličarskom savezu iznosi 50 kuna ukoliko se uplati do 31. siječnja 2016., nakon toga roka se iznos povećava. Dakle, za one koji namjeravaju nastupati na regatama u slijedećoj godini, preporučamo uplatiti 250 kuna prije 31. siječnja, nakon toga za članstvo u klubu i verifikaciju potrebno je uplatiti čak 300 kuna. Za one koji ne jedre po regatama, dovoljna je samo članarina u klubu koja je uvijek ista za tekuću godinu, bez obzira kada se uplati, no ipak molimo da svoje članstvo regulirate što prije. Uplatnica je u prilogu.

 

predsjednik J.K.Val Šibenik, Marin Paić, dr.med.

Šibenik, prosinac 2015.