Bravo za vrtiće!

1352

Lani uspustavljena suradnja sa šibenskim dječjim vrtićima nastavila se i ove godine. Tada su djeca uz pomoć svojih “teta” radila makete brodova, jedrenjaka, jedrilica… i ti radovi su bili izloženi po izlozima prodavaonica u centru grada. Akcija je inače bila koordinirana zajedno s Centrom za vizualnu kulturu mladih i Gradske knjižnice Juraj Šižgorić, a tako je organizirano i sada.

Ove godine tema su zastave, tapiserije i platna s istim motivima kao lani. Radovi su postavljeni prije nekoliko dana u Kalelargi i Masnoj (Zagrebačkoj) ulici, a službeno otvaranje ove izložbe na otvorenom je predviđeno za petak ujutro u 11:30. Jedini problem je trenutna vremenska prognoza koja najavljuje jaku kišu. Ako vremenske prilike dozvole na trgu ispred Gethaldusa, gdje počinju Kalelarga i Masna ulica, trebala bi se okupiti djeca koja su sudjelovala u izradi zastava i u znak sjećanja na ovogodišnju regatu krstaša dobiti majice regate koje im poklanja naš klub.

U svakom slučaju zastave će biti izložene još neko vrijeme nakon regate, samo se nadamo da ih kiša neće oštetiti i da će svi zainteresirani uživati u zbilja maštovitim i krasnim radovima šibenske djece i njihovim odgojiteljica!

2014tapiserije2

Foto: Daniela Marinov