Crikvenička regata Optimista

543

Proteklog vikenda valovi optimisti Kiara Radnić i Marul Vlahov su nastupili na Crikveničkoj regati koja je ujedno bila prva od 6 izbornih regata nakon kojih će se znati kadetska reprezentacija hrvatske za nastup na EP i SP. Kako su nadležna tijela skinula mjeru zabrane za natjecanja na otvorenom kalendar regata je postao aktualan te je ovo našim optimistima bila prva regata nakon skoro 5mj. U Crikvenici se okupilo 117 optimista iz cijele HR a valovu zastavu su nosili Kiara Radnić koja je završila na 19.mjestu ukupnog poretka (5.djevojčica) i Marul Vlahov na 32.mjestu ukupno.
Treba istaknuti da je regata bila međunarodnog karaktera jer su nam u goste došli jedriličari iz Ukrajine koji su u HR došli na pripreme. Regatu je obilježila jaka i olujna bura tako da smo odjedrili ukupno 3 plova. Naši su jedrili odlično Kiara je 4. HR djevojčica a Marul na 25 mjestu izborne ljestvice. Reprezentaciju će se sačinjavati 10 najboljih dječaka i 3 najbolje djevojčice. Iduća regata je PH u Puli nakon toga Poreč pa turneja po jugu Split i Makarska te zadnja izborna regata je Opatija. Na idućim regatama nastupit ćemo sa proširenim sastavom a na naših 16 optimista do tad će se na treninzima kroz svoj trud i rad nametnuti trenerima za odlazak regate. Bravo optimisti samo optimistično!

Kao sportski direktor i glavni trener čestitam cijelom svom stručnom timu (trenerima i starijim jedriličarima) koji rade sjajan stručni posao posebno otkako smo u novo uređenim prostorima u kojima smo uspostavili vrhunski sustav rada u svim kategorijama i klasama te ovom prilikom nakon odrađenih priprema klase optimist ću istaknuti pohvaliti prvu generacije optimista koji su kroz valovu ljetnu školu jedrenja su stasali u natjecatelje razvojnih klasa optimist i laser iako živimo u novom teškom vremenu uz optimizam, njihovo daljnje zalaganje i odličan stručan rad trenera nesumnjivo da će nasmijano i uspješno projedriti kroz svoj razvojni jedriličarski put i doći do olimpijskih klasa( lasera, laser radila, 49er), katamarana, dvobojskog jedrenja ili krstaša.

Teo Piasevoli