Crikvenička regata

1594

149 optimista se okupilo u Crikvenici, a među njima je bio i naš dvojac Hrvoje Svračak i Roko Copić. Riječ je o regati s koeficjentom 1.6 koja je okupila mlade jedriličare od prošlog petka do nedjelje.

Na regatnom polju je u petak i subotu bilo dosta valovito i sa značajnim kurentom, a s dosta slabim južinom. Po tim uvjetima se Roko vrlo dobro snašao i četiri jedrenja je završio kao 5., 1., 6. i 4. U nedjelju, posljednji dan regate, puhalo je “vedro” jugo. U prijevodu, bilo je iznimno teško, vodena prašina u zraku, velik val i uvjeti koji su bili na rubu regularnosti jedrenja. Međutim, Regatnom odboru je dugo trebalo da se odluči da li će jedini start ostaviti do kraja ili prekinuti to jedino jedrenje.

Ti uvjeti su bili podnošljivi za veće jedriličare, starije i teže. I oni su također imali problema u jedrenju, a o mlađim i lakšima ne treba niti govoriti. Treneri su imali stvarno puno posla dok su “pohvatali” sve svoje natjecatelje i s njima se vratili natrag u Crikvenički klub!

Taj plov se nije bodovao i nakon 4 plova od prva dva dana Roko se plasirao na 5. mjesto ukupno, a 4. među domaćim natjecateljima. Znači, nastavlja svoj niz vrlo dobrih rezultata u 2014. i rad s trenerima Piasevolijem i Klibom pokazuje iznimne rezultate! Ovo mu je ujedno druga regata koja se boduje za sastav reprezentacije, a još će ih se održati 3 od kojih će se sastaviti konačna rang ljestvica za sastav reprezentacije koja će predstavljati Hrvatsku u Poljskoj.

Osim Roka, na regati je jedrio i Hrvoje Svračak. On je pri izlasku iz ove klase s mislima već na idućoj jedriličarskoj stepenici, klasi Laser. Uvjeti laganog vjetra koji su vladali prva dva dana nisu bili optimalni za jedriličara s njegovom masom, ali svejedno je imao dolaske na prve oznake među prvih 10. Kasnije u polju je radio neke taktičke greške, pa je to rezultiralo lošijim plasmanim i regatu je završio oko 70. mjesta (točnih rezultata još nema na službenom webu JD Val Crikvenica).

 

Foto: Sandra Skočibušić