CROCS ORC Cup

1266

Nakon jednogodišnje pauze ponovno smo organizirali jednu od regata za ORC kup Hrvatske. Termin je bio sličan onima koji su bili i prijašnjih godina, odnosno prva polovica rujna.

Nažalost, potvrđuje se zaključak da je ovo preran termin jer određen broj jedriličara je zauzet obavezama u charterima, a nautička sezona još uvijek traje… Ove godine se zato na regatnom polju ispred Zlarina okupilo samo 6 jedrilica. Nažalost, bez naših predstavnika.

Objektivni razlozi su posade Anđele X i Ladies First zadržali u marinama, a jedrilisu samo naši gosti iz Slovačke, Zadra i Splita.

Odjedrilo se svih 5 predviđenih jedrenja po vrlo stabilnim uvjetima na moru. U subotu je puhao umjereni maestral koji je koketirao s tramontanom, dok je u nedjelju pualo skoro pa čisto oštro.

Na kraju oba dana nitko od jedriličara nije imao niti jedne riječi primjedbe pa slobodno možemo reći da smo ponovno napravili jedan kvalitetni jedriličarski događaj!

Što se tiče rasporeda na bodovnoj ljestvici krenuvši od 6. mjesta, na njemu se našao Gringo 2, pa je na 5. mjestu završio Quebramar, dok je kao 4. završio Orion.

A na postolju su završili Mareus II kao brončani, Yellowpad kao srebreni i El Solete kao zlatni.

Čestitamo slavodobitnicima, a našim sponzorima iz tvrtke INTERSOCS čiji brand CROCS smo isticali na regati, zahvaljujemo na podršci i “crocsicama” koje su osigurali za kormilare na postolju!

2015crocs3

2015crocs4

A za one koji žele detaljnije analizirati rezultate ovdje ih mogu pronaći za 1. plov, 2. plov, 3. plov, 4. plov5. plov i konačne.