D-Marin CSL Act 1

872

Sad je već stara vijest da je naša ekipa pobijedila na premijeri D-Marin Hrvatske jedriličarske lige. Međutim, ostali smo dužni reći par riječi o cijeloj regati.

Dva dana u Šibeniku su bila poprilično dinaična, a osim što su se jedriličari propisno umorili na subotnjim jedrenjima jednako je aktivan bio i regatni odbor. Vjetar je bio nestabilan i za četiri subotnja kvalifikacijska plova se regatno polje moralo postaviti četiri puta. Istina, po snazi je bio poprilično ujednačen, ali smjer je varirao od juga do tramontane.

Osam prijavljenih posada je bilo podijeljeno u dvije flote koje su bile određene ždrijebom nekoliko dana prije regate. Riječ je o Platuima 25 iz Wave sailing centera i jedrilicama klase J 70 iz D-Marin Mandalina.

Po pravilniku CSL-a, po dvije prvoplasirane posade nakon četiri jedrenja iz svake flote su se kvalificirale u zlatnu skupinu, a ostale su prelazile u srebrenu skupinu.

Nakon povratka s mora ponovno je obavljen ždrijeb. Ovaj put se prvo odlučivalo koja grupa jedri na kojim jedrilicama, a potom se izvlačilo koja posada ide na koju jedrilicu… zlatni su dobili flotu J 70, a srebreni Platue 25.

U nedjelju je bilo dosta manje vjetra, ali su se ipak uspjele organizirati tri finalne serije.

A kako su pojedini plovovi izgledali, kako se kretala bodovna situacija, hrpa fotografija i nešto video materijala, možete pronaći na ovom linku.