Dani Uljanika

1101

U Puli je organizirana regata za laseraše koja je bila ujedno i trening regata pred odlazak naših momaka na Gardu.

U 3 dana se odjedrilo 6 plovova po slaboj i umjerenoj buri i levantu. S obzirom na nepredvidivost i oscilacije vezane uz buru tako su oscilirali u rezultatima i naši jedriličari.

U Laser radialu je naš najbolji junior bio Roko Copić koji se doma vraća sa srebrenom medaljom, dok je Marka Smolića jedan bod dijelio od trećeg mjesta!

Među radialima smo imali i našu “amerikanku”, Luciju Ružević. Još se prilagođava na uvjete na Jadranu, pa je s obzirom na čudljive uvjete po buri završila kao 6. djevojka.

Još jedna naša zvijezda prijelaznog roka, Vice Jušić, koji jedri u Laseru 4.7 nije bio loš. On je završio regatu na 5. mjestu, dok mu je kolegica u klasi, članica JK Tijat Eleonora Borgin finiširala kao 4. među djevojkama.

Nakon kraćeg odmora nakon regate slijedi ukrcavanje trajlera i put pod noge. Danas kreću na drugu dionicu puta, a riječ je o nastupu na jezeru Garda gdje se očekuje da će na regati koja počinje u srijedu sudjelovati oko 300 juniora iz cijele Europe!

Nakon ove turneje slijedi povratak doma i pripreme za odlazak Roka Copića i Marka Smolića na Europsko prvenstvo koje će se početkom travnja organizirati na Balatonu.