Europsko za Zvijezde

1231

Da ne bi bilo zabune, nije riječ o medijski eksponiranim osobama koje se popularno nazivaju zvijezdama, nego je riječ o klasi jedrilica pod imenom Zvijezda. Poznate su na Jadranu i kao Stele, a međunarodno priznat naziv je Star Class.

Od 6. do 11. lipnja će se za ove jedrilice na Balatonu u Mađarskoj održati Europsko prvenstvo, a na njega putuje i jedna Valova posada. Naš plamenac će vijoriti jedrilica Brodospas VII sa Simonom Trivom za kormilom i Damirom Vukićem kao flokistom.

Riječ o seniorskoj klasi u kojoj nastupaju jedriličari koji žele svoju natjecateljsku karijeru nastaviti i u svojim zrelim godinama. Triva i Vukić još nisu u gornjoj dobnoj skupini, ali im jedriličarskog iskustva ne nedostaje. To su dokazali i prije godinu dana kad su na prvenstvu 17. disktrikta (Hrvatska, Slovenija, Južna Njemačka, Austrija, Češka, Slovačka, Mađarska, Ukrajina, Bjelorusija, Rusija…) zauzeli visoko 6. mjesto.

Zahvaljujući našem vjernom sponzoru, tvrtki Brodospas, u klubu imamo još jednu “Stelu” čija posada su Teo Piasevoli – Jakov Dabov. Oni ovo EP propuštaju, ali su s Trivom i Vukićem zajedno trenirali i pomagali im u pripremama.

2014stelahun2

Do prvih vijesti s Balatona iz Spartacus Sailing Club-a Trivi i Vukiću želimo sretan put i dobar vjetar, a više informacija o ovoj klasi u nas možete pronaći na pomalo uspavanoj web stranici Dalamtinske flote.