EUROSAF Youth Match Racing EP

926

U Šibeniku je od petka do nedjelje na programu jedrenje za najbolju mladu posadu u dvobojskom jedrenju u Europi! U tri dana osam posada će odmjeravati snage na jedrilicama Platu 25.

Plodna suradnja JK Val i Wave Sailing Centera s D-Marin Mandalina nastavlja se i ove jeseni, a ova regata je kruna dosadašnjih organizacija match regata.

Ovaj vikend će u Šibeniku jedriti posade iz Francuske, Danske, Hrvatske i Poljske:

  1. Pierroz – FRA
  2. Borch – DEN
  3. Kjaer – DEN
  4. Smolić – CRO
  5. Tarasiuk – POL
  6. Grego – CRO
  7. Baričić – CRO
  8. Petersen – DEN

Od inozemnih posada u Šibeniku su već jedrili Danci predvođeni Kjaerom, a od naših ekipa već smo vidjeli u istim ulogama i Grego i Smolića, dok će Baričiću ovo biti prva regata u ovoj ulozi u akvatoriju Šibenske luke.

Posada Frane Grege jedri za JK Galeb iz Rijeke i u Šibeniku su sudjelovali na nekoliko regata tako da su upoznati s jedrilicama na kojima će se jedriti, a vjerojatno su i dosta svjesni čudljivih uvjeta u luci.

Klub domaćin predstavlja uigrana ekipa kojoj je za kormilom Marko Smolić. Riječ je o momcima koji su jedrili na skoro svim monotip regatama koje se organiziraju u Šibeniku i može se reći da su sigurno jedni od najuigranijih sudionika.

A treća posada pod Hrvatskom zastavom je kombinacija jedriličara iz Biograda, Sv.Filipa i Jakova i Splita. Splitski dio posade je sastavljen od zvučnih juniorskih imena u laserima, a kako će ova četvorka funkcionirati u ovoj kombinaciji ostaje nam za vidjeti.

Službeni treninzi su na rasporedu u četvrtak, dok se Round Robin počinje jedriti u petak. Kao što je u uvodu spomenuto, jedrit će se na Platuima 25, a jedino u slučaju nekog incidenta u kojem bi neka od jedrilica bila ozbiljnije oštećena jedrenje bi se nastavilo na jedrilicama J70 koje bi ustupio glavni sponzor eventa, D-Marin Mandalina.

Inače će se sva kopnena događanja događati u D-Marin Mandalina, osim zabave dobrodošlice koja je najavljena za četvrtak u 19:30 u klubu Azimut na Šibenskoj rivi.

U petak će jedrenja početi u 11 sati, dok je za subotu i nedjelju start predviđen za 10:30, a u nedjelju je vrijeme jedrenja ograničeno na 17:00. DHMZ za sve dane najavljuje lagani maestral, pa se može očekivati postavljanje regatnog polja na standardnoj poziciji između rive i desne strane kanala Sv.Ante (gledano s rive).