Kup Kairos 2020.

715

Vikend 15-16. veljače prošao je u znaku nastupa naših Optimista van granica Šibensko-Kninske županije. Evo kratkog izvještaja njihovog trenera:

Drugi tjedan veljače za naše valovce je prošao u sunčanom i vedrom ozračju baš kao i vrijeme koje je prevladavalo. Bilo je bure, malo kiše pocetkom tjedna ali tjedan smo završili sa UV zastitnim kremama na licu. 

Vremenske prilike su dopustile da se preko tjedna odradi puno sati na moru po raznim uvjetima od bure i laganog južina do termike u popodnevnim satima. Vikend je bio udaran jer je A TIM 6 optimista krenuo na prvu regatu izvan Šibenika. A opti tim vala na regati Kup Kairos 2020 u Trogiru su činili Marul Vlahov, Antun Zajc, Jakov Burić, Viktor Pejčinović, Marija Kovač i Lovre Radnić. Na regati je nastupilo 60 tak jedriličara iz cijele dalmacije a naša mlada ekipa skuplja prve nastupe di se pokazalo da je pred njima svijetla budučnost ukoliko nastave sa predanim radom i treningom. Tako je prošlotjedni pobjednik Šibenske regate Marul Vlahov bio najbolji valovac na 14.mjestu (4.dječak do 12g. a ulazi su mu 4,11,37), 20.mjestu je bio Jakov Burić, 26.mjesto Antun Zajc, 44.mjesto Viktor Pejcinović, 50.mjesto Marija Kovač, 51.mjesto Lovre Radnić koji je ujedno i najmlađi natjecatelj na regati te je dobio nagradu za poticaj u daljnjem radu. Ostatak valovog opti tima nije mirovao za vikend i oni su vrijedno trenirali i spremni docekuju a tim na treninzima u novom tjednu. Iduca regata je Kriterijska regata U biogradu za 2 tjedna a na tu regatu idu A i B tim 12 jedriličara.

Teo Piasevoli