Marin 12. u Europi!

847

Završilo je Europsko prvenstvo za klasu Laser 4.7 što se održalo u Norveškom Moss-u. Naši momci su ispunili svoje ciljeve i sad čekamo da se vrate natrag u Šibenik.

Posljednji dan natjecanja su održana oba planirana jedrenja. Ante Jušić je ulazio kao 50. i 42. a regatu je završio kao 57. Marko Smolić je bio u sredini, u finišu posljednja dva jedrenja je bio 32. i 29. a konačni plasman mu je 48.

Perjanica valove flote, Marin Desabota, je posljednji dan počeo furiozno i predzanje jedrenje završio na 4. mjestu, dok je malo kiksao u posljednjem plovu i u cilj ušao kao 17. Da je i taj rezultat bio približno kao prethodni regatu bi sigurno zavšio među prvom desetoricom. Ovako mu je konačni plasman 12. mjesto!

Marinov rezultat je vrlo dobar, jer mu je ovo prvo veliko natjecanje u ovoj klasi, a među hrvatskim predstavnicima je 4. Da bi taj dio ljestvice bio zanimljiviji spomenut ćemo da su sva četvorica jedan pored drugog, odnosno 9. 10. 11. i 12. Narvno, bilo je još naših predstavnika na regati, a za one koji su željni detaljnije analize priložen je ovaj link koji vodi do ukupnih rezultata muške konkurencije.

Kroz slijedećih par dana očekujemo našu ekspediciju da se vrati iz Nordijskih zemalja, a tada se nadamo i detaljnijem izvješću iz prve ruke.